EnergiWatch

Regeringen vil bruge flere penge i aftale om overskudsvarme

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) håber at lande en aftale om overskudsvarme i denne uge. Regeringen er parat til at kaste flere penge efter en aftale.

Regeringen kan i denne uge lande en ny aftale om overskudsvarme efter forhandlinger onsdag og torsdag, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Børsen.

"Jeg er jo ikke herre over, hvad de resterende partier vil, men regeringen er i hvert fald kommet og har sagt, at vi er klar til at bruge 50 pct. mere, end vi satte af i energiaftalen, hvis vi kan blive enige inden et folketingsvalg. Så er der ro om, hvilke regler der gælder," siger han til avisen.

Han er dermed klar til at sætte 150 mio. kr. af til aftalen, og regeringen har, ifølge et papir, Børsen har set, spillet ud med at droppe sin plan om en differentieret afgift på overskudsvarme. I stedet skal certificerede virksomheder betale 10-15 kr. per gigajoule, mens andre virksomheder skal betale 20-25 kr. Desuden vil der komme et loft over den forretning, virksomheder kan få på nye investeringer i overskudsvarme.

Shell Raffinaderiet i Fredericia og Aalborg Portland har begge truet med at droppe nye investeringer i overskudsvarme, hvis regeringens aftale bliver til virkelighed. Også Rockwool opfordrer til en mere gennemsigtig aftale.

PolicyWatch har tidligere beskrevet, at der på Christiansborg tegner sig et flertal for en ordning, hvor der er to forskellige afgifter, som afhænger af, om virksomheder lader sig certificere eller ej.

Aftale på vej om overskudsvarme: Baner vejen for to nye afgifter

Folketinget nærmer sig aftale om udnyttelse af industriens overskudsvarme 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs