EnergiWatch

Tusk forestiller sig sted i helvede for brexit-folk uden plan

EU-præsident Donald Tusk har mødtes med den irske premierminister i Bruxelles. Torsdag kommer May til byen.

Foto: /ritzau/AP/Virginia Mayo

EU-præsident Donald Tusk er ude med riven efter de britiske fortalere for et brexit, der ikke havde en plan for, hvordan det skulle udføres i praksis.

På sin Twitter-profil skriver Tusk onsdag eftermiddag, at han har spekuleret på, hvordan "den særlige plads i helvedet for brexit-fortalere uden en plan ser ud".

Udmeldingen fra Tusk kommer efter et møde med den irske premierminister, Leo Varadkar.

Nigel Farage, der stod i spidsen for kampagnen for, at Storbritannien skulle melde sig ud af EU, er ikke sen til at skyde tilbage mod Tusk.

"Efter brexit bliver vi fri for ikke-valgte, arrogante bøller som dig, og vi kommer til at styre vores eget land. Det lyder mere som himlen for mig," skriver Farage på sin Twitter-profil direkte til Tusk.

Nigel Farage valgte efter brexit-afstemningen af blive som medlem af Europa-Parlamentet og valgte kort efter at forlade sin post som formand for det partiet UKIP, der havde ført en hård kampagne for brexit.

Torsdag er det så Storbritanniens premierminister, Theresa May, der kommer til Bruxelles og skal mødes med EU-toppen.

Her skal hun blandt andet forsøge at overtale EU-lederne til at genforhandle spørgsmålet om den irske grænse - den såkaldte bagstopper.

Den skal sikre, at der ikke opstår en "hård grænse" mellem Nordirland og Irland.

Det er en nødløsning, der kun træder i kraft, hvis parterne ikke inden udløbet af en overgangsperiode er blevet enige om en anden permanent ordning.

I en supplerende pressemeddelelse siger Tusk, at EU's førsteprioritet er at garantere, at freden bliver bevaret.

"Der er ikke plads til spekulationer på det her område. EU er først og fremmest et fredsprojekt, og vi vil ikke gamble med freden," siger han.

Som planen er nu, udtræder Storbritannien af EU den 29. marts.

Avis: Mays ministre drøfter brexit-udsættelse i hemmelighed

May tager til Bruxelles med nye idéer og fornyet beslutsomhed

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs