EnergiWatch

Briter skærer udbudsbudget med fire femtedele

Samtlige vinderprojekter i det seneste udbud af havvind ville være for dyre til at komme i betragtning, når briterne til maj afholder næste runde, hvor der kun er allokeret godt en tiendedel af det lovede beløb for de kommende tre runder.

Foto: Ørsted

Der er sjældent plads til at hvile på laurbærrene, når det kommer til havvind. Da Storbritannien sidste september annoncerede de tre havvindere af sit seneste CfD-udbud, ryddede det overskrifter, at de to havmølleparker Hornsea 2 og Moray East kunne opføres for blot 57,5 pund/MWh. Men i det kommende udbud, der er planlagt til afholdelse i maj, ville de projekter være for dyre til at komme i betragtning.

Det fremgår af et budgetudkast fra det britiske energiministerium (BEIS).

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs