EnergiWatch

EU og Kina vil samarbejde om co2-kvoter

De to største markeder for handel med co2-kvoter i verden vil hjælpes ad om at få priserne på at forurene til at stige. I EU er priserne på vej op, men konsekvenserne af brexit lurer i kulissen.

Foto: Ng Han Guan/RITZAU SCANPIX

De to største handelspladser for co2-kvoter i Kina og i EU skal arbejde tættere sammen. Det fremgår af en ny erklæring, som er underskrevet af de to aktører under det igangværende topmøde mellem parterne.

Topmødet afholdes i Beijing, og her forpligter begge co2-markeder sig blandt andet til "yderligere at forbedre og forstærke det bilaterale samarbejde om emissionshandel ," som det blandt andet hedder i teksten. Med samarbejdet vil man blandt andet dele erfaringer og ekspertise om kulstofhandlen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs