EnergiWatch

Vindmølleindustrien: Bredt forlig peger mod grønt energisystem

Vindmølleindustrien kalder den nye energiaftale for afgørende, og roser partierne for at gå sammen om en bred og ambitiøs aftale. Dog havde brancheforeningen gerne set en mere aggressiv tidsplan for havvind. Hos Danmarks Vindmølleforening kalder man det ærgerligt, at der er sat et loft over møller på land. (Opdateret kl. 14.41)

Den netop indgået energiaftale mellem alle Folketingets partier høster ros fra Vindmølleindustrien, der mener, at aftalen rummer mange af de tiltag, som Vindmølleindustrien har efterspurgt.

"Aftalen sætter en tyk streg under, at vi i Danmark sætter barren højt og prioriterer en ambitiøs energipolitik på tværs af Folketinget. Det er meget positivt at aftalen sikrer, at der nu er enighed om etablering af tre store havvindmølleparker frem mod 2030 og at man vil understøtte en fortsat udbygning med landvind. Det er afgørende for den grønne omstilling og Danmarks styrkeposition på vindområdet med de dertilhørende 33.000 arbejdspladser og milliarder i eksportindtægter," udtaler Jan Hylleberg, der er adm. direktør for Vindmølleindustrien. 

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs