EnergiWatch

DF maner til tålmodighed om havvindmøller

Regeringen vil bygge verdens største havvindmøllepark, men DF mener, at man bør vente lidt længere.

Foto: Siemens

For Dansk Folkeparti er det vigtigt, at der er styr på udgifterne til grøn energi. Sådan siger energiordfører Mikkel Dencker (DF), efter at regeringen torsdag har præsenteret sit energiudspil.

"Havde vi selv skrevet det, havde mange ting sikkert været anderledes. Men vi er ikke skræmt væk," siger Dencker. 

Støtten til vindmøller på land skal udfases, mener regeringens støtteparti. Og hvad angår havvindmøller, som regeringen har store planer med, så er de blevet billigere år for år, konstaterer Dencker. 

"Hvis vi væbner os med tålmodighed, tror vi faktisk godt, at vi kan få den her havvindmøllepark, som regeringen godt vil have sat op, rigtig billigt, hvis vi for eksempel venter til slutningen af 2020'erne," siger han.

Regeringen har som mål at opføre verdens største havvindmøllepark, og allerede i 2021 skal det afgøres, hvem der skal bygge den, så den kan sættes i drift i 2024-2027.

Parken skal spille en central rolle i at nå regeringens mål om, at mindst halvdelen af det samlede energiforbrug i 2030 skal være baseret på vedvarende energi.

Men Mikkel Dencker mener, at tendensen med, at prisen på havvindenergi falder år for år, vil fortsætte.

"Så hvis vi vil statskassen det bedste og også bruge penge på velfærd, så skal vi være tålmodige og vente lidt længere, end regeringen lægger op til."

Mette F.: Regeringens energiudspil er reel skattelettelse

Brede brancheorganisationer har uopfyldte ønsker

Regeringens udspil kan koste små fjernvarmeværker livet 

Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs