EnergiWatch

Goldman Sachs gentager gerne Dong-køb

Topchefen for Goldman Sachs International ville være "stolt", hvis investeringsbanken vendte tilbage og købte et dansk selskab. Det kunne godt være et statsejet et af slagsen, siger han til Berlingske.

Foto: /ritzau/AP/Richard Drew

Toppen hos Goldman Sachs fulgte fra New York nøje med i virakken omkring sin investering i Dong Energy. Den kunne dog ikke forstå, hvad der var så kontroversielt ved, at banken, der grundet bl.a. sit flerstrengede engagement i det amerikanske boligmarked i sidste årti ofte nævnes som en katalysator for finanskrisen, købte sig ind i det statsejede danske energiselskab.

Det kan næstformand i bestyrelsen og topchef for Goldman Sachs International, Richard Gnodde, fortsat ikke helt forstå. I et interview med Berlingske konstaterer han, at han ikke kan se, hvorfor investeringsbankens navn skulle have været en rød klud foran nogens øjne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs