EnergiWatch

Cybertrusler mod energisektoren højt på dagsordenen i nyt forsvarsforlig

Regeringen vil med en bred aftale om et nyt forsvarsforlig tilføre 1,4 mia. kr. til styrkelse af det danske cyberforsvar, og det skal blandt andet afværge digitale angreb mod forsyningssektoren.

Foto: /Finn Frandsen/ritzau Scanpix

Frygten for hackerangreb mod den danske forsyningssektor er tilsyneladende en central bekymring for de danske politikere, som søndag var med til at vedtage et nyt forsvarsforlig herhjemme.

Som en del af forliget, der blandt andet tilfører yderligere 800 mio. kr. til Forsvaret de næste seks år, vil forligskredsen også oprettet en pulje på en halv mia. kr. til at imødegå cybertrusler. Der etableres et blandt andet cybersituationscenter, som skal overvåge trusler mod danske interesser, infrastruktur og virksomheder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs