EnergiWatch

Underskriftsindsamling vil stoppe kystnært vindmølleprojekt

Modstanden mod det kystnære vindmølleprojekt Vesterhav Syd vokser.

På blot to uger har mere end 2000 personer fra hele landet skrevet under på at få stoppet det kystnære vindmølleprojekt Vesterhav Syd ud for Hvide Sande. De mener, at folketinget skal genoverveje de kystnære vindmøller.

Preben Greibe, formand for Foreningen mod Vesterhav Syd, fortæller, at underskriftsantallet tager fart dag for dag.

"Vi håber at kunne få politikerne i tale, således at de får endnu en gylden mulighed for at tænke sig om, inden de sætter det der vanvittige projekt i drift," siger Preben Greibe til DR P4 Midt & Vest.

Folketinget ventes snart at vedtage, at borgerdrevet sager, der kan samle 50.000 underskrifter, skal behandles i folketinget.

Ifølge folketingsmedlem, Andreas Steenberg fra Radikale Venstre vil en genbehandling af Vesthav Syd ikke ændre det store.

"Mig bekendt støtter alle folketingets partier de her vindmøller, og kontrakten er også skrevet under med dem, der skal bygge vindmøllerne. Så jeg tror ikke, at det her kan blive flyttet," siger Andreas Steenberg.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF DR MIDT OG VEST ****

Vattenfall sender Danmark mod 60 procent vindenergi

Styrelser vil undersøge støj fra vindmøller

Støj fra kystnære møller kan være langt kraftigere end forudsagt

Rekordmange kræver vindmølle-erstatning

Rekordmange klager over kystnære møller

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs