EnergiWatch

OW Bunker nedjusterer

Selskabet bliver ved med at skuffe investorerne og nedjusterer forventningerne til årets resultat kraftigt.

Foto: Arkivfoto

OW Bunker skærer i forventningerne til resultatet for 2014 på grund af overraskende lave oliepriser. Virksomheden venter nu et overskud, der er 20 pct. lavere end resultatet for 2013.

Det er en ganske markant nedjustering i forhold til tidligere.

Skibsbrændstofselskabet venter fortsat at øge sin volumen i 2014 med 10 pct. Den tidligere forventning til resultatet var, at det som minimum steg lige så meget som volumen før særlige poster.

OW Bunker falder tungt efter nedjustering

OW Bunker forklarer i en meddelelse, at det opererer ud fra et ventet spænd for olieprisen, og at prisudviklinger inden for dette spænd kun påvirker resultatet i begrænset omfang. Særligt i september faldt priserne dog i sådan en grad, at det røg uden for spændet.

"Vi har set et usædvanligt fald i olieprisen over de seneste uger, og der er en betydelig usikkerhed omkring den kortsigtede udvikling. I overensstemmelse med vores politik har vi taget tiltag til at minimere risici mod yderligere fald i olieprisen, og omkostninger herved, har medført, at vi må ændre vores forventning til årets resultat," siger adm. direktør Jim Pedersen.

Den nuværende oliepris betyder et urealiseret tab før skat på omkring 22 mio. dollar på virksomhedens derivatkontrakter. Men en højere oliepris vil afhjælpe situationen:

"Hvis olieprisen igen stiger, vil vi vinde på vores derivatkontrakter, men det er usandsynligt, at denne gevinst vil være nok til at opveje vores kortsigtede omkostninger og gøre det muligt at nå de tidligere udmeldte forventninger til året," fortæller direktøren.

Olieprisen steg i anden halvdel af juni 2014 til det højeste i ni måneder på grund af geopolitisk uro. Siden da er olieprisen faldet omkring 20 pct. til det laveste niveau i over to år.

OW Bunker fremlægger nu regnskab for tredje kvartal 23. oktober mod tidligere meddelt 22. november.

OW Bunker får ny finansdirektør

Ugebrev: OW Bunkers løfter om vækst skuffer

OW Bunker skuffer markedet voldsomt

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs