EnergiWatch

Ugebrev: OW Bunkers løfter om vækst skuffer

OW Bunker har haft svært ved at indfri investorernes forventninger til selskabets vækst, mener Økonomisk Ugebrev.

Foto: OW Bunker

OW Bunker er med i en lille kreds af nye børsnoterede selskaber selskaber, hvor investorerne foreløbig ikke har har gjort en synderligt god forretning. De, der lod sig gribe af købs- og kursrusen på aktiernes første noteringsdag, har klaret sig endnu dårligere, viser Økonomisk Ugebrevs analyse af de seneste tre større nye selskaber, der er blevet børsnoteret.

Det skriver Ritzau Finans.

OW Bunker, der blev børsnoteret 28. marts 2014 til en tegningskurs på 145 kr., har oplevet en dårligere kursudvikling C20-indekset og det generelle indeks.

På sin første børsdag lukkede OW Bunker i 175 kr., men torsdag den 4. september måtte aktien notere et slutniveau på 145 kr. En halvårsmeddelelse, der viste en skuffende volumenvækst og et skuffende bruttoresultat per ton, er hovedårsagen til, at OW især i de seneste dage er faldet tilbage, skriver Økonomisk Ugebrev ifølge Ritzau Finans

"Både Matas, ISS og OW Bunker har haft svært ved at indfri investorernes forventninger til selskabernes vækst. Matas og ISS har især været ramt af en opbremsning i Europa og Danmark i andet kvartal. Forud for noteringerne var der da også en vis usikkerhed om den fremtidige vækst.

"Nye børsnoteringer er ofte ledsaget af mediejubel og ganske mange positive aktieanalyser. Men kun for de investorer, der har købt til udbudskurs og solgt på første noteringsdag, har de tre seneste noteringer været en succes," skriver Økonomisk Ugebrev.

Jyske opjusterer OW Bunker

OW Bunker vil fastholde væksttempo

OW Bunker skuffer markedet voldsomt

OW Bunker henter resultatfremgang i "svært marked"

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs