OW Bunker skuffer markedet voldsomt

Bunkerselskabet får hug på aktiemarkedet efter et regnskab, der skuffer.
AF RITZAU FINANS

OW Bunker kunne ikke helt leve op til egne forventninger til volumenvæksten i andet kvartal, men fastholder alligevel forventningerne til hele året, og det er det, som senioranalytiker Frans Høyer fra Jyske Bank primært hæfter sig ved i selskabets halvårsregnskab fredag morgen.

"Det skuffer i forhold til konsensus, og selvom de fastholder forventningerne til hele året, giver kvartalet et indtryk af, at den volatilitet, der er i selskabets forretningsmodel, er svær at få tag på for os eksterne analytikere. Det er et risikoelement, som trækker fra i vores syn på aktien," siger Frans Høyer, der ikke ser den store effekt fra derivater i OW Bunkers regnskab for andet kvartal.

OW Bunker gentog sine forventninger til hele året om en volumenvækst på 10 pct. og en vækst i resultatet før særlige poster, der som minimum er på niveau med volumenvæksten. Begge dele indfrier selskabet i første halvår, selvom andet kvartals volumenvækst blot var på 7 pct. - en udvikling, som OW Bunker selv betegner som værende "en anelse lavere end forventet".

Frans Høyer har en salgsanbefaling med et tilhørende kursmål på 140 kr. hæftet på OW Bunkers aktie - en afspejling af, at Jyske Banks senioranalytiker ønsker yderligere beviser for, at selskabet kan fortsætte denne høje volumenvækst på et marked, som ikke vokser voldsomt stærkt.

"Det kan være, at jeg kommer dertil, når jeg har set nogle flere kvartaler, men der er vi ikke endnu," siger Frans Høyer.

"Hvis man skal inddiskontere en vækst på 10 pct. om året, hvilket jeg oplever, at markedet gør, så skal man have mere fast grund under fødderne," anfører Frans Høyer.

Jyske Banks senioranalytiker mener, at det er uklart, hvor meget af volumenvæksten, der skyldes, at OW Bunker som operatør er dygtigere end konkurrenterne til at tiltrække nye kunder organisk, og hvor meget af volumenvæksten, der kommer fra opkøb og åbninger af nye aktiviteter. Ikke mindst derfor ønsker han flere beviser på, at OW Bunker kan fortsætte den pæne vækst.

Aktiemarkedet modtager regnskabet med et kursdyk på 5,4 pct. til 157 kr. for OW-aktien.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også