Danmark i Arktis-strid med Canada

Regeringen forbereder sig på en strid med Canada om rettighederne til havbunden og potentielle fund af olie og gas i Arktis, skriver Information.
AF KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Danmark er for alvor ved at kaste sig ind i kampen om territoriale rettigheder i Arktis og vil sammen med Grønland om kort tid stille krav til FN om 400.000 kvadratkilometer af havbunden, skriver Information.

Et krav, der går langt ind i Canadas interesseområder, og som kommer, efter at netop Canada i 2013 brød en aftale med Danmark om at dele havområdet mellem Canada og Grønland ligeligt. Ifølge flere kilder, som Information har talt med, arbejder Canada på at udvide deres krav, og er det tilfældet, vil Danmark gøre det samme, skriver avisen.

Balladen om Grønland

"Det er et meget vigtigt emne, som kongeriget må stå fast på. Spørgsmålet om Nordpolen og andre arktiske områder har meget stor betydning for vores fremtid," siger Grønlands regeringschef Aleqa Hammond til Information.

Oplysningerne om striden stammer fra en ny bog, Balladen om Grønland, skriver Information. Torsdag mødes det danske Kontaktudvalg, hvor det territoriale krav skal godkendes.

Artiklen er leveret af vores søstermedie ShippingWatch.

Kina og Island i nyt oliesamarbejde om Arktis

Shell genoptager olieboringer i Arktis

Avis: Exxon opgiver Grønland

Barentshavet nyt hotspot for olieindustrien

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs