EnergiWatch

Avis: Exxon opgiver Grønland

Exxon Mobil vil ikke længere lede efter olie i det isfyldte farvand ved Grønland, men satser i stedet på bl.a. skifergas.

Den amerikanske oliegigant Exxon Mobil kommer ikke til at byde på de eftertragtede licenser til olieboringer i Grønlandshavet, skriver Berlingske Business. Selskabet har allerede opgivet en koncession og trækker sig nu fra en anden. Exxon Mobil afleverer begge koncessioner til de Grønlandske myndigheder.

Oliegiganten har ikke forklaret sin beslutning, men de store omkostninger, der er forbundet med oliejagt i Arktis kombineret med den store risiko for fiasko og måske endda miljøkatastrofer, er ifølge Berlingske mulige forklaringer.

Sådan vil Forsvaret sikre Arktis

Kilder i branchen fortæller til Business.dk, at Exxon i stedet forventes at satse på det amerikanske marked for naturgas, blandt andet i form af den omdiskuterede skifergas.

De grønlandske myndigheder lægger ikke skjul på, at det er en dyr og besværlig proces at bore efter olie i et isfyldt hav. Derfor forventer de først, at de øvrige olieselskaber er klar til prøveboringer om ca. 10 år.

Grønland åbner nyt vandkraftværk

»De grønlandske myndigheder sætter sikkerheden og miljøet ved boringer meget højt på olieområdet. Det skal der ingen tvivl herske om. Et fuldt boreprogram med seismiske undersøgelser og én til to prøveboringer over en periode på op til 16 år vil koste anslået mindst 500 millioner dollar pr. koncession,« siger direktør i Råstofstyrelsen i Grønland, Jørgen T. Hammeken-Holm, til Business.dk.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs