EnergiWatch

Kina og Island i nyt oliesamarbejde om Arktis

Island og Kina har sammen søgt til licens at udvinde gas og olie i farvande i Arktis, skriver Dagens Næringsliv.

Et samarbejde mellem islandske Eykon Energy og China National Offshore Oil Corp (CNOOC) er ved at tage form. Sammen har selskaberne søgt licens til at operere i arktiske farvande med at udvinde olie og gas. Det skriver Dow Jones Newswire ifølge Dagens Næringsliv.

Ruslands olieproduktion står stille  

 I en pressemeddelelse udtalte CNOOC, at selskabet er blevet inviteret af de islandske myndigheder og Eykon Energy til at deltage i efterforskningsaktiviteter i olie- og offshore, og at projektet er under forhandlinger. Det vil blive selskabets første deltagelse i et projekt i arktisk farvand, såfremt projektet godkendes.

Tidligere på året havde lederen af Ruslands statslige olieselskab, Rosneft, samtaler med flere kinesiske olieselskaber om offshore-projekter i russisk farvand. Heriblandt også CNOOC med hvem en aftale kom på plads i slutningen af marts.

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs