EnergiWatch

Shell genoptager olieboringer i Arktis

Olieselskabet Shell har indsendt en officiel plan for olieefterforskning i Chukchi-havet nord for Alaska og fastholder dermed ambitionerne for Arktis.

Foto: Marinvest

Shell har langt fra opgivet drømmen om det arktiske olieeventyr. Onsdag afleverede selskabet en officiel plan for olieefterforskning i arktiske farvande i Chukchi-havet nord for Alaska, skriver Financial Times.

Et vigtigt skridt mod Shells ambitioner om at opstarte boringer næste sommer. Boringerne skal godkendes af amerikanske føderale myndigheder i byen Anchorage i Alaska og gerne inden sommer, hvor isen i området er væk. Shell ønsker at bevare sine muligheder for boringer i 2014 "levedygtige", oplyste man i en udtalelse og vil kun "fortsætte, hvis programmet møder de nødvendige forhold for at sikre sikkerhed og ansvarlighed", skriver Financial Times.

Selskabet satser på Burger-prospektet, der siges at være det mest lovende oliefelt i området. Shell har ifølge avisen betalt 2,1 mia. USD for at sikre sig borelicenser.

Mange NGO'er er meget imod olieselskabernes kommende indtog i arktiske farvande og kritiserer dem for ikke at have det nødvendige beredskab klar, hvis der skulle opstå oliespild eller andre ulykker.

Industri: Vi er klar til at bore i Arktis

Barentshavet nyt hotspot for olieindustrien

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs