EnergiWatch

Shell genoptager olieboringer i Arktis

Olieselskabet Shell har indsendt en officiel plan for olieefterforskning i Chukchi-havet nord for Alaska og fastholder dermed ambitionerne for Arktis.

Foto: Marinvest

Shell har langt fra opgivet drømmen om det arktiske olieeventyr. Onsdag afleverede selskabet en officiel plan for olieefterforskning i arktiske farvande i Chukchi-havet nord for Alaska, skriver Financial Times.

Et vigtigt skridt mod Shells ambitioner om at opstarte boringer næste sommer. Boringerne skal godkendes af amerikanske føderale myndigheder i byen Anchorage i Alaska og gerne inden sommer, hvor isen i området er væk. Shell ønsker at bevare sine muligheder for boringer i 2014 "levedygtige", oplyste man i en udtalelse og vil kun "fortsætte, hvis programmet møder de nødvendige forhold for at sikre sikkerhed og ansvarlighed", skriver Financial Times.

Selskabet satser på Burger-prospektet, der siges at være det mest lovende oliefelt i området. Shell har ifølge avisen betalt 2,1 mia. USD for at sikre sig borelicenser.

Mange NGO'er er meget imod olieselskabernes kommende indtog i arktiske farvande og kritiserer dem for ikke at have det nødvendige beredskab klar, hvis der skulle opstå oliespild eller andre ulykker.

Industri: Vi er klar til at bore i Arktis

Barentshavet nyt hotspot for olieindustrien

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs