EnergiWatch

Medier: Kina åbner for privat import af olie

Ifølge lokale medier er myndighederne i Kina på vej med et forslag, der vil gøre det muligt for private virksomheder at importere råolie.

Myndighederne i Kina har planer om at åbne for mere import af råolie gennem udstedelse af importlicenser til private virksomheder. Det skriver flere lokale kinesiske medier ifølge nyhedsmediet SinoShip News fredag.

Embedsmænd i den såkaldte National Development and Reform Commission (NDRC) vil angiveligt udstede en række importtilladelser inden for de næste to uger til en række udvalgte private virksomheder efter et særligt kvotesystem.

En højstående embedsmand siger ifølge flere medier, at listen over private virksomheder vil blive udvidet i fremtiden, og at regeringen i Beijing længe har arbejdet på et forslag, der vil tillade private selskaber at importere råolie.

Kina er verdens største importør af olie og landet har et glubende behov de næste mange år for import af det sorte guld, som kontrolleres af staten.  

Rosneft sikrede sig to kontrakter inden sanktioner

Olie skrider fortsat på høj produktion

Johan Sverdrup kunne have heddet Dronning Margrethe

Amerikansk olieeksport trodser fire årtiers forbud

Mere fra EnergiWatch

Ukrainsk energiselskab ramt af cyberangreb

Russiske hackere har angiveligt udført et cyberangreb mod Ukraines største privatejede energiselskab DTEK Group. Målet har været destabilisering, lyder det fra det ukrainske selskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs