EnergiWatch

Rosneft sikrede sig to kontrakter inden sanktioner

Udover en aftale med John Fredriksens North Atlantic Drilling har det statslige russiske olieselskab Rosneft sikret sig endnu en aftale, lige inden de nye sanktioner er trådt i kraft.

Foto: Gazprom

Rosneft, det statslige russiske olieselskab, sikrede sig ifølge Dagens Næringsliv i alt to aftaler, tilsyneladende inden EUs og USAs nye sanktioner trådte i kraft.

Ifølge avisen har Rosneft indgået en aftale med olieserviceselskabet Weatherford International, der der betyder, at Rosneft køber ejerandele inden for oliefelservice i Rusland og Venezuela fra Weatherford.

Aftalen omfatter i alt otte selskaber, som har vært en del af Weatherford Group, og den er tilsyneladende blevet underskrevet i juli af de to parter. Ifølge Wall Street Journal må Rosneft betale omkring en halv milliard dollar for aftalen.

Onsdag aften færdiggjorde det John Fredriksen-kontrollerede offshoreselskab North Atlantic Drilling en aftale med Rosneft til 4,25 milliarder USD. Herudover indgik det ligeledes Fredriksen-kontrollerede selskab Northern Offshore en aftale til 150 millioner USD samme dag.

"Som vi fortolker signalerne fra EU, vil sanktionerne være gældende fra 1. august. Vores kontrakter blev færdiggjort før den tid," siger Rune Magnus Lundetræ, finansdirektør i Seadrill ifølge mediet.

Exxon Mobil lander flot andet kvartal 

USA og EU enige om at skærpe kursen over for Putin 

Rusland vil fortsætte kamp om Yukos-penge

Olie og gas udgør 68 pct af russisk eksport 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted melder afbud til udbud

Ganske atypisk afviser den danske markedsleder offentligt at byde byde på 3 GW havvind i Taiwan på grund af dårlige rammevilkår. Den grønne omstilling visner, hvis udviklere bygger uøkonomiske projekter, konstaterer topchef.

RWE styrker sig med milliardopkøb i USA

Det tyske energiselskab RWE har placeret sig som fjerdestørste aktør inden for vedvarende energi på det amerikanske marked efter overtagelsen af energiforretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs