Rosneft sikrede sig to kontrakter inden sanktioner

Udover en aftale med John Fredriksens North Atlantic Drilling har det statslige russiske olieselskab Rosneft sikret sig endnu en aftale, lige inden de nye sanktioner er trådt i kraft.
Foto: Gazprom
Foto: Gazprom
AF TOMAS KRISTIANSEN, SHIPPINGWATCH

Rosneft, det statslige russiske olieselskab, sikrede sig ifølge Dagens Næringsliv i alt to aftaler, tilsyneladende inden EUs og USAs nye sanktioner trådte i kraft.

Ifølge avisen har Rosneft indgået en aftale med olieserviceselskabet Weatherford International, der der betyder, at Rosneft køber ejerandele inden for oliefelservice i Rusland og Venezuela fra Weatherford.

Aftalen omfatter i alt otte selskaber, som har vært en del af Weatherford Group, og den er tilsyneladende blevet underskrevet i juli af de to parter. Ifølge Wall Street Journal må Rosneft betale omkring en halv milliard dollar for aftalen.

Onsdag aften færdiggjorde det John Fredriksen-kontrollerede offshoreselskab North Atlantic Drilling en aftale med Rosneft til 4,25 milliarder USD. Herudover indgik det ligeledes Fredriksen-kontrollerede selskab Northern Offshore en aftale til 150 millioner USD samme dag.

"Som vi fortolker signalerne fra EU, vil sanktionerne være gældende fra 1. august. Vores kontrakter blev færdiggjort før den tid," siger Rune Magnus Lundetræ, finansdirektør i Seadrill ifølge mediet.

Exxon Mobil lander flot andet kvartal 

USA og EU enige om at skærpe kursen over for Putin 

Rusland vil fortsætte kamp om Yukos-penge

Olie og gas udgør 68 pct af russisk eksport 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også