EnergiWatch

Olie skrider fortsat på høj produktion

Prisfaldet på råolie er fortsat siden torsdag eftermiddag, men markedet viser fredag morgen tegn op et vist rekyl i prissætningen.

Foto: Øyvind Hagen - Statoil

Ugens høje lagertal på olie fra både American Petroleum Institute og Department of Energy har sat gang i en glidende prisbevægelse nedad i takt med, at bekymringerne over eventuelle effekter af krigen i Ukraine og uroen i Mellemøsten er aftaget.

"Markederne er fortsat under pres fra de stigninger i udbuddet, som vi ser i USA, og fra faldet i de geopolitiske spændinger. At prisen på West Texas har brudt 98,50 dollar per tønde i nedadgående retning er et tydeligt tegn på, at yderligere prisfald er i vente," siger chefstrateg Michael McCarthy, fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster fredag morgen 97,95 dollar per tønde mod 99,40 dollar torsdag eftermiddag ved 17-tiden.

Den europæiske referenceolie, Brent, koster samtidig 105,90 dollar mod 106,15 dollar per tønde torsdag eftermiddag.

Norge afviste at kalde enormt oliefelt for Dronning Margrethe

Exxon Mobil lander flot andet kvartal

Norsk olieserviceselskab stiger til tops

Conocophillips rammer bulls eye

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs