EnergiWatch

Maersk Drilling klar til frasalg

Det er ikke utænkeligt, at Maersk Drilling vælger at frasælge sine aktiviteter i Egypten og Venezuela.

Foto: Maersk Drilling

Maersk Drilling erklærer sig klar til at sælge sine mindre forretninger i Venezuela og Egypten. Det sker i forbindelse med A.P. Møller - Mærsks kapitalmarkedsdag torsdag.

Det "fjerde ben" i Mærsk-koncernen har skarpt fokus på topmoderne jack-up-rigge og boreskibe, som borer efter olie for de store olieselskaber. Divisionen skal løft overskuddet til 1 mia. dollar i 2018 - fra 347 mio. dollar sidste år - og vil gerne have 30 store offshorerigge for at nå en tilpas størrelse i markedet.

Maersk Drilling bestiller jack-up til 3,6 mia. kr.

Ikke et fokusområde

Blandt andet derfor er det lyseblå konglomerat klar til at sælge de mindre aktiviteter i Venezuela, hvor selskabet driver 10 borepramme, og Egypten, hvor Mærsk ejer halvdelen af Egyptian Drilling Company med fire jack-up-rigge og 64 borerigge på land.

Selv om Maersk Drilling beskriver sin position som "stærk" på begge markeder, så er de to lande ikke en del af selskabets fokusområder, og aktiviteterne her kan blive solgt fra når "det rigtige øjeblik" opstår, melder Mærsk.

Nu er alt udsolgt hos Mærsk Drilling

Specifikt omkring Venezuela-riggene er Maersk Drilling i øjeblikket ved at undersøge sine muligheder for frasalg, lyder det.

Generelt har Mærsk-koncernen meldt ud, at den investere kapital skal fokuseres på kerneområderne, så selskabet planlægger op mod 100 mindre frasalg i forbindelse med det såkaldte "Project Fit" for at rejse penge til strategiske investeringer.

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs