EnergiWatch

Maersk Oil appellerer Skat-afgørelse om 300 mio.

Olieselskabet er ikke enig med en afgørelse fra skat, der involverer selskabets aktiviteter i Algeriet og Qatar.

Foto: Tom Ingvardsen

Maersk Oil har appelleret en afgørelse fra Skat, som A. P. Møller-Mærsk-selskabet modtog i 2012, og som vil kunne forhøje selskabets selvangivne skattepligtige indkomst for perioden 2006 til 2008.

Det fremgår torsdag af en pressemeddelelse.

Skat har vurderet, at Maersk Oil og Gas ikke må have et skattemæssigt underskud før indregning af udbytteindtægter fra datterselskaber, når virksomhedens olieproducerende datterselskaber i Qatar og Algeriet har overskud. Underskuddet opstår primært, fordi den danske olieproduktion beskattes separat med et betydeligt beløb hvert år, påpeger Maersk Oil.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Vi har indrettet os i tillid til en skattelovgivning, som vi har fået bekræftet af de danske skattemyndigheder. Vores konkurrenter i andre lande har tilsvarende muligheder, så hvis skattereglerne ændrer sig, vil vi miste konkurrenceevne," siger Mikkel Falkenberg, juridisk chef hos Maersk Oil, og fortsætter:

"Vi har afholdt en række møder med Skat, hvor vi har forklaret og begrundet vores forhold, og er af den faste overbevisning, at vi opfylder alle lovmæssige krav, hvorfor vi har påklaget Skats afgørelse, siger Falkenberg.

Skats sag vedrører et beløb i størrelsesordenen 300 millioner danske kroner i perioden 2006 til 2008.

/ritzau/FINANS

Olieforskningscenter inviterer nye aktører indenfor  

Olieselskaber klar med milliard til forskningscenter

Brasilien lurer i horisonten hos Maersk Drilling 

Dansk Greenpeace-aktion mod Shell 

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs