Nu er alt udsolgt hos Mærsk Drilling

Med en kontraktforlængelse af boreriggen Convincer kan Maersk Drilling melde alt udsolgt for 2013.
Foto: Maersk Drilling
Foto: Maersk Drilling
RITZAU FINANS

Maersk Drilling har fået forlænget sin kontrakt for boreriggen Maersk Convincer med endnu et år. Dermed er hele boreselskabets flåde udlejet for resten af året, bekræfter Maersk Drilling over for Ritzau Finans.

Det er Petronas Carigali, et datterselskab til Malaysias nationale olieselskab, der har udnyttet sin option på at forlænge kontrakten med Maersk Convincer i ét år.

Maersk Drilling: Ældre forretninger kan komme til salg 

Forlængelsen har en værdi af 54 mio. dollar (308 mio. kr.), svarende til knap 150.000 dollar (845.000 kr.) per dag, og varer frem til midten af november 2014. Jack-up-riggen blev færdigbygget i 2008 og har arbejdet for Petronas-selskabet siden efteråret 2011.

"Vi ser denne kontrakt som en yderligere styrkelse af vores forhold til Petronas, og vi håber, at den kan bane vejen for en styrkelse af vores position på det blomstrende malaysiske marked," udtaler Maersk Drilling-chef Claus V. Hemmingsen i en meddelelse.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Kontrakten var den sidste, Maersk Drilling manglede, for at nå op på 100 pct. kontraktdækning i 2013, efter at selskabet tidligere på ugen landede en endelig kontrakt med Dong Energy for riggen Maersk Resolve.

Maersk Drilling er et helejet datterselskab i A.P. Møller - Mærsk-koncernen og driver i alt 26 borerigge, der lejes ud til olieselskaber verden over.

Ambitionen er at opnå et overskud på 1 mia. dollar senest i 2018. De seneste to år har budt på overskud på henholdsvis 488 og 359 mio. dollar.

Maersk Drilling: Flere muskler skal lokke kunderne  

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også