Maersk topchef: Beskedent olieresultat

Oliedivisionen i Maersk rammes i andet kvartal af lavere produktion og oliepriser. Det sender bundlinjen ned på 1.400 mio. kr. - lavere end forventet i markedet. Beskedent, erkender gruppens topchef.
Foto: Maersk Oil
Foto: Maersk Oil
AF KASPER BRØNDGAARD ANDERSEN OG RITZAU FINANS

Maersk Oil kommer ud af andet kvartal 2013 med et resultat, der er betydeligt under resultatet for samme periode sidste år.

Resultatet efter skat lyder på 249 mio. dollar eller omkring 1,4 milliarder kroner. Analytikerne havde forventet, at der lå 200 millioner kroner mere på bundlinjen.

Topchef Nils Smedegaard Andersen erkender da også, at resultatet for perioden april-juni er "beskedent."

Udviklingen tilskrives lavere gennemsnitlige oliepriser samt et fald i produktionen. Og så er der blevet brugt flere penge på efterforskningsaktiviteter.

“Andet kvartal var et lavpunkt produktionsmæssigt. Vi har selvfølgelig også mærket, at olieprisen var lidt lavere end forventet, og derudover har vi haft et meget højere efterforskningsniveau, så resultatet er beskedent, men vi ser stigende olieproduktion fra nu af, så produktionen følger forventningerne. Vi forventer en uændret produktion for hele året på 240-250.000,” siger Nils Smedegaard Andersen, adm. direktør i Mærsk, på en telekonference.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Resultat næsten halveret

Resultatet i andet kvartal sidste år lå på 468 mio. dollar eller omkring 2,6 milliarder kroner, men dengang blev der også produceret væsentligt mere olie.

Produktionen er faldet 21 pct. fra 287.000 tønder olieækvivalenter til 226.000.

Resultatet omspejles også i omsætningen, som olieforretningen hos Maersk må se skrumpe, ligesom flere analytikere havde forudset.

Omsætningen faldt fra 2.724 til 2.059 mio. dollar eller til omkring 11,6 milliarder kroner.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Forventer "betydeligt" lavere resultat end 2012

På trods af en engangsindtægt på USD 1,0 mia. i 2012 fra forliget i en algerisk skattesag samt salgsavance, forventer Maersk Oil nu et betydeligt lavere resultat i 2013 end i 2012 (USD 2,4 mia.).

Det skyldes blandt andet forventningerne om en lavere gennemsnitlig oliepris samt lavere produktion.

Den lavere produktion tilskriver Maersk Oil hovedsageligt naturlig nedgang som følge af modning af oliefelter og en mindre ejerandel i Danmark. Det forventes delvist at blive opvejet af opstarten af El Merk-feltet i Algeriet og af Gryphon FPSOen i Storbritannien, skriver Maersk Oil i sit regnskab.

Australiere øjner stor skuffelse fra Maersk Oil

Maersk Oil: Ingen jobgaranti til de nye ingeniører, men...

Mærsk-tvivl nager analytikerne

Mærsk: Vi har den lovede olie – nu skal den bare op

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også