Maersk Drilling bestiller jack-up til 3,6 mia. kr.

Maersk Drilling har bestilt en ny jack-up borerig og har allerede kunden, BP, i hus.
/ritzau/FINANS

Maersk Drilling har igen udvidet bogen og bestilt en ny jack-up-borerig til levering i 2016.

Allerede nu har Maersk Drilling en kunde i hus, nemlig BP, der skal bruge riggen til afsluttende arbejde på det udtjente Valhall-oliefelt i den norske del af Nordsøen.

Maersk Drilling giver 650 mio. dollar (3,6 mia. kr.) for riggen, der bygges af Daewoo-værftet i Sydkorea, og Mærsk-datterselskabet har samtidig sikret sig en købsoption på to yderligere rigge til levering i 2016 og 2017.

I forvejen har Drilling bestilt fire boreskibe fra Samsung til levering i de næste tre kvartaler, samt tre jack-up-rigge fra det singaporeanske Keppel-værft. Sidstnævnte har alle tre fået kontrakter til arbejde i Norge, som er et fokusområde for Maersk Drilling.

"Denne seneste kontrakt styrker yderligere vores markedsførende position i det norske jack-up-marked. Der fortsætter med at dukke muligheder op i det norske marked, og vi vil fortsætte med at evaluere muligheder for yderligere vækst i dette marked," udtaler Claus V. Hemmingsen, topchef i Maersk Drilling, i forbindelse med den nye bestilling.

Kontrakten med BP løber over fem år og har en værdi af minimum 812 mio. dollar (4,5 mia. kr.), svarende til en rate på knap 450.000 dollar per dag. BP har desuden mulighed for at forlænge aftalen til i alt 10 år.

Maersk Drilling har et mål om at nå 1 mia. dollar i årligt overskud senest i 2018. Tidligere i september fortalte Claus V. Hemmingsen til Ritzau Finans, at selskabet formentlig skulle bestille "to til fire" nye rigge for at kunne opfylde målsætningen.

Opgradering af borerigge stiger eksplosivt i 2014

Brasilien lurer i horisonten hos Maersk Drilling

Drilling-chef: Opstart koster indtjening i 2014

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også