Olieselskaber klar med milliard til forskningscenter

Det nye forskningscenter for olie- og gasindvinding er ved at blive etableret på DTU og åbner senest til sommer næste år.
AF OLE ANDERSEN, SHIPPINGWATCH

Senest til sommer 2014 åbner et nyt forskningcenter, der skal sikre viden om, hvordan vi kan trække mere olie op fra den danske del af Nordsøen.

»Vi håber at kunne identificere en lang række projekter at vælge ud fra,« sagde Jakob Thomasen, administrerende direktør for Maersk Oil, under tirsdagens konference Oil & Gas Summit 2013 i DR Byen. Det skriver Ingeniøren.

Maersk Oil vil sammen med de øvrige DUC-partnere - Shell, Chevron og Nordsøfonden - investere op til en milliard kroner over de kommende ti år i forskning, der kan føre frem til øget indvinding af kulbrinter fra Nordsøen.

Ifølge Maersk-chefen vil der være fire indsatsområder for forskningen, der bliver etableret som en del af aftalen med den danske regering.

Det drejer sig om dels om at få en bedre forståelse af reservoirerne, hvordan væsker løber i undergrunden, viden om materiel som brønde under havoverfladen samt selve platformene over havets overflade, lød det på seminaret.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Foto: Ørsted

Havnearbejdere protesterer over Ørsted

For abonnenter