EnergiWatch

Olieforskningscenter inviterer nye aktører indenfor

Det nye olieforskningscenter i Danmark, som DUC-partnerne vil placere 1 mia. kr i, vil invitere andre aktører fra branchen inden for. Både olieselskaber og underleverandørbranchen.

Foto: DONG

Det kommende danske olieforskningscenter med adresse hos DTU i Lyngby bliver ikke en lukket klub for DUC-partnerne, herunder Maersk Oil, som står bag finansieringen på en milliard kroner over ti år. Ifølge kilder, ShippingWatch har talt med, bliver der mulighed for alle relevante aktører så som andre olieselskaber og leverandører at byde ind med forskningsprojekter eller at deltage i projekter. Samtidig er der lagt op til, at den viden, der bliver skabt på forskningscenteret, vil blive lagt frem. Fordelen for deltagerne skal i stedet være, at de har været med i udviklingen og har et forspring.

Forskningscenteret har længe stået på ønskelisten i det blå erhvervsliv og ikke mindst offshore-branchen, der har skelet til andre lande så som Norge og Singapore, der er langt fremme på det felt. Allerede sidste sommer blev der arbejdet målrettet på ideen, som nu altså bliver til virkelighed engang i 2014. Målet er at lægge en ambitiøst plan for, hvordan man kan tiltrække de bedste eller i alt fald førende kræfter på internationalt plan, der skal forske på DTU. Målet for forskningen er givet på forhånd: Hvordan får man mere olie og gas ud af den danske undergrund, hvor udfordringen især er de specielle kalklag, der gør udvindingen mere udfordrende på den danske sokkel end f.eks. den norske.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs