EnergiWatch

Brasilien lurer i horisonten hos Maersk Drilling

Det danske boreselskab har gode kantakter til brasilianske Petrobras og kan se muligheder på sigt i de sydamerikanske breddegrader.

Foto: COLOURBOX

Brasilien er ikke blandt Maersk Drillings fokusområder lige nu, men på sigt er det også et af de områder, Mærsk-datterselskabet gerne vil ind på.

Ud over hjemmemarkedet i Nordsøen, hvor Maersk Drilling i øjeblikket har ni af sine 16 rigge, vil selskabet satse på Den Mexicanske Golf og havet ud for Vestafrika. Men også det tredje hjørne i den såkaldte ”gyldne trekant” med dybvandsområder i Atlanten kan blive interessant på sigt.

"Det er helt klart et område, vi har fokus på, og jeg møder personligt Petrobras én til to gange om året. Men vi har ikke en størrelse, hvor vi kan dække alle tre områder," siger Drilling-chef Claus V. Hemmingsen til Ritzau Finans.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Drilling er dog inde i en vækstperiode og vil gerne gå fra de nuværende 16 rigge til en flåde på 30. Syv nye er allerede bestilt, mens der er flere ordrer på vej i de kommende år. Og den ekspansion kan være vejen ind i Brasilien.

"Vi har valgt, at pt. er vores spidskompetencer bedre bevendt i Den Mexicanske Golf i Vestafrika. Havde vi 10 dybvandsrigge mere, var vi nok også i Brasilien, og det kan være, det kommer en dag, når vi har størrelsen," siger Claus V. Hemmingsen.

At drive forretning i Brasilien stiller dog nogle ekstra krav til selskabet, da der eksempelvis er regler om, at en vis portion af boreudstyret skal være produceret i landet.

A.P. Møller - Mærsk-gruppen er i forvejen tungt på plads i landet med aktiviteter inden for både containerfart, havnedrift og olieproduktion i Maersk Oil.

/ritzau/FINANS

Maersk Drilling på vej med nye rigge næste år 

Norsk oliefond investerer i skattely 

Medie: Maersk Drilling tæt på britisk storkontrakt 

Norske olieselskaber spår rekordstore investeringer 

 

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs