USA går ind i sag om prisfusk på olie

Ikke kun EU, men også USA vil undersøge, om BP, Statoil og Royal Dutch Shell manipuleret med oliepriser.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I maj foretog EU en razzia hos BP, Statoil og Royal Dutch Shell på baggrund af en mistanke om, at olieselskaberne havde lavet ulovlige kartelaftaler på prisfastsættelses-platformen Platts.

Razzia mod Statoil, Shell og BP 

Den mulige fusk med prissætningen af oliehandler har vakt stor opsigt og er blevet sammenlignet med bankskandalen i Storbritannien sidste år, hvor det kom frem, at ledende banker havde svindlet med LIBOR-renten (London Interbank Offered Rate).

Sagen har fået oliehandlere til at sagsøge olieselskaberne for at forvolde dem tab, og nu går de amerikanske handelsmyndighederne også ind i sagen, skriver Bloomberg.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Det er den amerikanske Federal Trade Commission, som tager sagen under behandling, og som ifølge anonyme kilder ser på, hvilken konsekvens den evt. manipulation kan have haft på det amerikanske oliemarked. Kommissionen interviewer i øjeblikket tredjepartspersoner for at finde ud af, hvordan Platts har fastsat oliepriserne, men det er endnu uvist, hvorvidt Platts bliver inddraget i undersøgelsen.

Ifølge Bloombergs kilder vil de tre olieselskaber dog sandsynlig blive stævnet af de amerikanske myndigheder. Ingen af parterne ønsker at kommentere sagen, skriver mediet.

Statoil skjulte udslip i to år

Razzia bringer igen kontroversiel Statoil-chef i søgelyset 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter