EnergiWatch

Amerikansk amt først i verden med forbud mod skiferboringer

Det lille amt i New Mexico, Mora County, har som det første sted i USA forbudt alle olie- og gasboringer. Det skyldes frygten for konsekvenserne af skifergas-udvinding.

Mora County i New Mexico har et klart budskab til olie og gasindustrien; I er ikke velkomne.

Mens andre områder i USA oplever kraftigt stigende aktivitet, som følge af skifergas-boomet, har Mora County, angiveligt som det første amt i USA, fuldstændig forbudt alle olie- og gasboringer. Det skriver grist.org.

Regeringen: Vi er langt fra beslutning om skifergas

Skifergas-udvinding har været genstand for megen debat, fordi kritikere mener, at hydraulisk frakturering - en metode til at udvinde gassen - risikerer at forurene drikkevand.

'Fracking', som teknikken også kaldes, går groft sagt ud på at sprøjte kemikalier under højt tryk ned i skiferformationerne, så de brydes, og gassen kan udvindes.

Hedegaard: Skifergas op til EU-landene selv 

Kommissær Alfonso Griego, fra Mora County, siger ifølge E&E News, at han støtter forbuddet, "fordi han ikke føler, at den statslige lovgivning - såvel som den nationale - i tilstrækkelig grad beskytter mod konsekvenserne af fracking."

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs