Amerikansk amt først i verden med forbud mod skiferboringer

Det lille amt i New Mexico, Mora County, har som det første sted i USA forbudt alle olie- og gasboringer. Det skyldes frygten for konsekvenserne af skifergas-udvinding.

Mora County i New Mexico har et klart budskab til olie og gasindustrien; I er ikke velkomne.

Mens andre områder i USA oplever kraftigt stigende aktivitet, som følge af skifergas-boomet, har Mora County, angiveligt som det første amt i USA, fuldstændig forbudt alle olie- og gasboringer. Det skriver grist.org.

Regeringen: Vi er langt fra beslutning om skifergas

Skifergas-udvinding har været genstand for megen debat, fordi kritikere mener, at hydraulisk frakturering - en metode til at udvinde gassen - risikerer at forurene drikkevand.

'Fracking', som teknikken også kaldes, går groft sagt ud på at sprøjte kemikalier under højt tryk ned i skiferformationerne, så de brydes, og gassen kan udvindes.

Hedegaard: Skifergas op til EU-landene selv 

Kommissær Alfonso Griego, fra Mora County, siger ifølge E&E News, at han støtter forbuddet, "fordi han ikke føler, at den statslige lovgivning - såvel som den nationale - i tilstrækkelig grad beskytter mod konsekvenserne af fracking."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs