EnergiWatch

Amerikansk amt først i verden med forbud mod skiferboringer

Det lille amt i New Mexico, Mora County, har som det første sted i USA forbudt alle olie- og gasboringer. Det skyldes frygten for konsekvenserne af skifergas-udvinding.

Mora County i New Mexico har et klart budskab til olie og gasindustrien; I er ikke velkomne.

Mens andre områder i USA oplever kraftigt stigende aktivitet, som følge af skifergas-boomet, har Mora County, angiveligt som det første amt i USA, fuldstændig forbudt alle olie- og gasboringer. Det skriver grist.org.

Regeringen: Vi er langt fra beslutning om skifergas

Skifergas-udvinding har været genstand for megen debat, fordi kritikere mener, at hydraulisk frakturering - en metode til at udvinde gassen - risikerer at forurene drikkevand.

'Fracking', som teknikken også kaldes, går groft sagt ud på at sprøjte kemikalier under højt tryk ned i skiferformationerne, så de brydes, og gassen kan udvindes.

Hedegaard: Skifergas op til EU-landene selv 

Kommissær Alfonso Griego, fra Mora County, siger ifølge E&E News, at han støtter forbuddet, "fordi han ikke føler, at den statslige lovgivning - såvel som den nationale - i tilstrækkelig grad beskytter mod konsekvenserne af fracking."

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs