EnergiWatch

UK vil give skatterabat til skifergas-efterforskning

Finansminister George Osborne vil kickstarte et skifer-gas eventyr i Storbritannien ved hjælp af skatterabat på efterforskningsboringer.

Storbritanniens ressourcer i Nordsøen er ved at løbe tør, og det betyder, at selskabet i dag må importere gas.

Det er dyrt i længden, og står det til finansminister George Osborne bliver det ikke primært vindmøller eller atomkraftværker, der kommer til at dække energibehovet. Det bliver gas udvundet fra undergrunden.

Danske fagfolk splittede om skifergas 

"Jeg vil have, at Storbritannien skal tage fat på de nye og billigere energiressourcer såsom skifergas. Det er en del af fremtiden," lød det ifølge Børsen fra finansministeren.

Under sloganet 'Dash for Gas' vil George Osborne give store skattelettelser til olieselskaber, der efterforsker og udvikler skifergasfelter. Det betyder, at selskaber kan modregne efterforskningsudgifter et helt årti frem i tiden.

Hedegaard: Skifergas op til EU-landene selv 

Det canadisk-kinesiske firma Igas meddeler, at man i England vil bore efter skifergas to steder imellem mellem Liverpool og Manchester.

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs