EnergiWatch

Hedegaard: Skifergas op til EU-landene selv

Ifølge EU's klimakommissær er det op til medlemslandene selv om de vil kaste sig ud i skifereventyr. Men Connie Hedegaard advarer samtidig om, at der er problemer forbundet med skiferudvinding i Europa.

Foto: EU

Europæiske lande med skiferdrømme skal være velkomne til at forfølge dem, siger klimakommissær Connie Hedegaard ifølge Børsen.

EU-kommissæren advarer dog samtidig om, at det kan have seriøse konsekvenser.

"Der er et par ting, man skal gøre sig klart i Europa, hvor der er nogen, som drømmer om, at man kan få skiferpriser som i USA. Allerede da det begyndte at boome i USA, var jeg en af de første til at tage initiativ til at få eksperter til at se på potentialet i Europa. De sagde, ja, I har skifergas i Europa. Men I er også nødt til at forstå, at det ligger mere besværligt i de geologiske lag end i USA," siger Connie Hedegaard ifølge Børsen.

Derudover har amerikanerne en fordel i, at deres skiferudvinding finder sted i store øde landområder, som ikke findes i samme udstrækning i Europa.

EU sætter klimaindsats i bakgear 

Mere fra EnergiWatch

Equinor bygger batterilager i Storbritannien

Det norske olieselskab har truffet den endelige investeringsbeslutning på et britisk batteriprojekt, der samtidig bliver det første projekt i et nyt strategisk partnerskab med Noriker Power.

Niras opruster grønt marked med ny direktør

Til at lede den grønne energiomstilling ansætter Niras kemiingeniør med speciale i Power-to-X og grønne brændstoffer Thomas Vadum la Cour. Han kommer fra stilling i Haldor Topsøe.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs