Hedegaard: Skifergas op til EU-landene selv

Ifølge EU's klimakommissær er det op til medlemslandene selv om de vil kaste sig ud i skifereventyr. Men Connie Hedegaard advarer samtidig om, at der er problemer forbundet med skiferudvinding i Europa.
Foto: EU
Foto: EU

Europæiske lande med skiferdrømme skal være velkomne til at forfølge dem, siger klimakommissær Connie Hedegaard ifølge Børsen.

EU-kommissæren advarer dog samtidig om, at det kan have seriøse konsekvenser.

"Der er et par ting, man skal gøre sig klart i Europa, hvor der er nogen, som drømmer om, at man kan få skiferpriser som i USA. Allerede da det begyndte at boome i USA, var jeg en af de første til at tage initiativ til at få eksperter til at se på potentialet i Europa. De sagde, ja, I har skifergas i Europa. Men I er også nødt til at forstå, at det ligger mere besværligt i de geologiske lag end i USA," siger Connie Hedegaard ifølge Børsen.

Derudover har amerikanerne en fordel i, at deres skiferudvinding finder sted i store øde landområder, som ikke findes i samme udstrækning i Europa.

EU sætter klimaindsats i bakgear 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs