EnergiWatch

Danske fagfolk splittede om skifergas

Energi- og miljøingeniører er dybt splittede i spørgsmålet om, hvorvidt Danmark skal give sig i kast med at hente skifergas op af undergrunden eller ej.

En undersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA, viser, at danske fagfolk er dybt splittede, når spørgsmålet går på, hvorvidt Danmark skal udvinde skifergas fra undergrunden.

Ifølge ing.dk ser 40 pct. af fagfolkene positivt på skifergas, mens 36 pct. er negativt stemt over for en egentlig produktion i Danmark.

Hedegaard: Skifergas op til EU-landene selv 

Direktør for den grønne tænketank Concito, Thomas Færgeman, finder resultatet overraskende.

"De fleste med indsigt i energi ved, at naturgas udleder halvt så meget CO2 som kul og derfor vil være en god overgangsløsning til vedvarende energi. Derfor overrasker det mig, at ingeniørerne er så delte," siger han til ing.dk.

Ifølge undersøgelsen er det hensyn til miljøet, der får mange fagfolk til at frygte, ligesom mere end halvdelen af de adspurgte frygter, at en dansk skifergasproduktion vil skade udbygningen af vedvarende energi.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs