EnergiWatch

Regeringen: Vi er langt fra beslutning om skifergas

Ifølge undersøgelse er flere danske ingeniører for end imod udvinding af skifergas. Jeg er slet ikke klar til at drage konklusioner, siger klima- og energiministeren.

Foto: Carsten Snejbjerg

Det kan godt være, at der er mange ingeniører, der gerne ser, at Danmark kaster sig ind i udvinding af skifergas, men regeringen er stadig meget langt fra at træffe en endelig beslutning om den omdiskuterede energikilde.

Det siger klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) ovenpå en undersøgelse fra Ingeniørforeningen IDA, som viser en stor splittelse i fagfolkets syn på skifergas. Mens 36 pct. er negativt stemt over for egentlig produktion, er 40 pct. for, skriver ing.dk.

Det var oprindeligt tanken, at vi bliver færdige i år. Men det gør vi ikke

Martin Lidegaard, klima- og energiminister

"Jeg er glad for, at der er en faglig diskussion, men jeg er ikke klar til at træffe nogen beslutninger," siger Martin Lidegaard til EnergiWatch.

Stor forsinkelse

Han henviser til, at regeringen afventer resultatet af dybdegående analyser af prøveboringer i Danmark og udlandet. Her skal både de kommercielle muligheder og de miljømæssige konsekvenser undersøges.

Den analyseproces er blevet mere langvarig end forventet, og derfor må skifergas-interessede danskere væbne sig med tålmodighed.

"Det var oprindeligt tanken, at vi bliver færdige i år. Men det gør vi ikke," siger ministeren, som forventer, at regeringen først er klar til at melde endeligt ud om skifergas om et års tid.

Formanden for Ingeniørforeningen IDA oplyser til ing.dk, at hun har tillid til, at Danmark kan håndtere de miljømæssige udfordringer.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs