EnergiWatch

Olieinvestorer afventer enighed i Opec+

Mens der i gruppen er bred konsensus om at øge produktionen med to mio. tønder om dagen resten af året, har indvendinger fra De Forenede Arabiske Emirater forhindret en aftale, skriver Reuters.

Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

Oliepriserne stiger svagt i de tidlige handelstimer mandag, da investorerne på oliemarkedet afventer vigtige forhandlinger mellem parterne i Organisationen af Olieeksporterende lande og dens allierede, bedre kendt som Opec+.

Verdens største handelshus, Vitol, ser en fortsat stigning i oliepriserne, under antagelsen af at eventuelle forøgelser af Opec-produktionen ikke kan holde trit med væksten i olieefterspørgslen.

Det skriver Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 76,09 dollar mod 75,69 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 75,05 dollar mod 74,90 dollar fredag eftermiddag.

Opec+ er stødt på uenigheder i forbindelse med lempelserne af produktionsrestriktioner i kølvandet på den globale genopretning.

Mens der i gruppen er bred konsensus om at øge produktionen med to mio. tønder om dagen resten af året, har indvendinger fra De Forenede Arabiske Emirater forhindret en aftale, skriver Reuters.

Handelshuset Vitol venter dog, at oliepriserne fortsætter sin opadgående tendens, da olieefterspørgslen med stor sandsynlighed vil stige kraftigt i den nærmeste fremtid, skriver Bloomberg News.

"Uanset hvad Opec+ kommer frem til, vil det med med sikkerhed være en brøkdel af den nødvendige udbudsmængde," sagde Mike Muller, der er topchef hos Vitol Asia, i et webinar i følge Bloomberg News.

Ministrene hos Opec+ er nu indkaldt til et tredje forhandlingsmøde mandag, efter at de ikke kunne nå til enighed i sidste uge.

Olieprisen på vej mod sjette måned ud af syv med fremgang

Rekordhøj produktion af verdens mest beskidte olie

Dansk CCS-hovedaktør ser CO2-lagring som forudsætning før PTX

Er verden på vej ind i det sidste store olieprischok?

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs