EnergiWatch

Er verden på vej ind i det sidste store olieprischok?

Investeringerne er alt for lave til at imødekomme den fremtidige efterspørgsel, og det er for alvor begyndt at sende oliepriserne i vejret.

Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

Råoliepriserne er tirsdag brudt igennem 75 dollars pr. tønde, og bilisterne må se brændstofpriserne stige næsten hver gang, de frekventerer tankstationen.

De stigende priser er en direkte konsekvens af, at Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) og samarbejdspartnerne i Opec+ fortsat holder betydelige mængder råolie tilbage fra markedet, hvilket bidrager til den voksende globale ubalance mellem udbud og efterspørgsel.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs