EnergiWatch

Norges oliefond advarer mod at klimamål kan true afkastet

Nationalbanken og oliefonden maner til "forsigtighed" med store ændringer i investeringsstrategien som reaktion på den norske regerings udmeldinger.

Foto: PR / NBIM

Det kan blive en trussel mod afkastet, hvis den norske oliefond skal ændre sin investeringsstrategi, så flere klimamål bliver inkluderet.

Sådan lyder advarslen i et brev til Norges Finansministerium, skriver Bloomberg News.

"Vi skal være forsigtige med at lave store ændringer til principperne i fondens underliggende investeringsstrategi," skriver Oystein Olsen og Trond Grande, der er direktør for for henholdsvis Norges centralbank og oliefonden, i brevet ifølge Bloomberg News.

Brevet er et svar til ministeriet, der har efterspurgt, hvordan de skal håndtere klimarisici, efter regeringen er blevet presset til at overveje klimamål i sin portefølje.

Tilbage i april lød det fra Finansministeriet i Norge, at fonden skal blive en global leder inden for bæredygtighed.

Men der følger en risici med, hvis man ændrer fondens investeringsmandat, lyder advarslen ifølge brevet.

"Vi mener ikke, at der er tilstrækkeligt bevis for at kunne mene, at klimarisici systematisk er forkert prissat," skriver direktørerne i brevet.

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs