EnergiWatch

Dansk CCS-hovedaktør ser CO2-lagring som forudsætning før PTX

Mens der længere ude i horisonten kan blive brug for CO2 til produktion af grønne brændsler, er det både økonomisk og klimamæssigt oplagt at begynde med lagring, fastslår Ineos, der roser regeringens udspil. Der er dog hurtigt behov for licenser, fastslår landechef.

Ineos vil sammen med sine partnere lagre CO2 i Nini-feltet fra 2025. Der er dog behov for at politikerne kommer i gang med at udstede licenser, fastslår olieselskabet. | Foto: BLADT

Torsdag præsenterede regeringen sit udspil til en CCS-strategi. Som sådan var det ventet; i sidste års klimaaftale blev det aftalt, at der skulle udarbejdes strategi for "CO2e-fangst, lagring og anvendelse (CCUS) og PTX i Danmark", og der er løbende lagt op til, at den første del ville komme før sommerferien og planen for Power-to-X mod slutningen af året.

Imidlertid var der noget ganske bemærkelsesværdigt i udspillet. For normalt nævnes CCS i samme åndedrag som CCU. Men regeringens udspil fokuserer udelukkende på fangst og lagring af CO2'en. Planerne for den eventuelle anvendelse er derimod rykket fra sin sædvanlige semantiske sidemakker og måske på flere måder tidsmæssigt nærmere PTX.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs