EnergiWatch

Exxon ryger ud af top 10 over største firmaer

For første gang i historien er der ikke et eneste oliefirma på top ti-listen over de største amerikanske firmaer. Exxon er det sidste oliefirma, der forlader det fine selskab. Dermed har oliesektoren endegyldigt abdiceret fra rollen som verdensøkonomiens leder, siger analyseinstitut.

Foto: Matt Slocum/AP

Siden 1923 har S&P 500's-indekset målt og vejet de amerikanske topfirmaers aktiekurser og har været brugt som målestok for, hvordan det står til med den amerikanske økonomi. Over tid kan man på indekset på bølgedale og krusninger aflæse kriser og opture i verdensøkonomien og historiens udvikling.

Som ofte sker udviklingen i den slags indekser langsomt, men det er alligevel værd at hæfte sig ved august måned 2019, for her skete der noget skelsættende. Det var nemlig første gang, at Exxon Mobil Corp inc. røg ud af den prestigefyldte top ti-liste, der markerer USA's største selskaber. Dermed er Exxon det sidste oliefirma til at forlade top ti-listen, der hidtil har været domineret af netop oliegiganter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs