EnergiWatch

Planlægger verdens største børsnotering i to trin

Saudi Aramcos børsnotering ser nu ud til at ske i to trin, skriver The Wall Street Journal.

Foto: AHMED JADALLAH/REUTERS / X90013

Saudi Aramco, der er verdens største olieselskab, har tidligere i august hevet børsplanerne op af skuffen og pustet støvet af dem, og arbejdet mod offentlig handel af selskabet skrider fremad.

Noteringen ser dog nu ud til at ske i to trin med en indledende notering af en mindre portion aktier på den hjemlige børs i Saudi Arabien og med en efterfølgende international registrering på måske - overraskende - markedet i Tokyo i 2020 eller 2021.

Det skriver The Wall Street Journal med henvisning til kilder med kendskab til sagen.

Det er usikkerheder i England med brexit og i Hongkong, som betyder, at børsen i London og i Hongkong, der ellers tidligere var favoritter, ikke længere er så attraktive.

Aramco overvejer at sælge 5 pct. af aktierne i selskabet, eller for op mod 100 mia. dollar, i forbindelse med en notering. Koncernen er verdens mest indtjenende virksomhed med 111 mia. dollar i 2018, hvilket klart satte navne som Apple og Exxon Mobil til vægs.

Koncernen søgte allerede sidste år mod en notering af selskabets aktie, men ejeren bag, den saudiske stat og dens regerende kongefamilie, var ikke tilfreds med den prissætning, der var udsigt til. Mordet sidste år på den saudiske journalist, Jamal Khashoggi, på et konsulat i Tyrkiet, hvor medarbejdere for den saudiske kronprins er beskyldt for forbrydelsen, har også kompliceret planerne, skriver The Wall Street Journal.

I april gik Aramco dog til markedet og rejste med succes 12 mia. dollar ved et obligationssalg.

Saudiarabisk oliegigant er stadig verdens mest profitable virksomhed

Unge norske ledere har lav tiltro til olieindustriens fremtidige dominans

Oliepriserne falder trods saudisk indsats

Saudi Aramcos nettooverskud daler 12 pct.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere