EnergiWatch

Planlagte beskæringer af produktionen balancerer olipriserne

Fere Opec-lande planlægger at skære i produktionen for at holde priserne oppe.

Foto: Carsten Ingemann/MAG

Oliepriserne er faldet en anelse siden torsdag. Faldet afbødes af forventninger om beskæringer af produktionen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 57,26 dollar mod 57,45 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 52,47 dollar mod 52,54 dollar torsdag eftermiddag.

Handelskrigen mellem USA og Kina skaber fortsat usikkerhed på det globale marked.

Det får flere Opec-lande - medlemmer af Organisationen for Olieeksporterende Lande - til at planlægge at skære i produktionen for at holde priserne oppe.

Blandt andet udtalte oliekontoret i Saudi-Arabien, der er leder af Opec, at det planlægger at holde råolieeksporten under syv mio. tønder om dagen i august og september.

"Saudi-Arabiens produktion i september vil også blive lavere, end den er i øjeblikket. Det hjalp råolien med at komme tilbage fra dets laveste niveau siden januar," forklarer banken ANZ ifølge Reuters.

Forenede Arabiske Emiraters energiminister, Suhail al Mazrouei, meddelte ligeledes torsdag, at landet fortsat vil støtte op om handlinger, der kan afbalancere oliemarkedet.

Analytiker i finanshuset Oanda Edward Moya vurderer dog, at handelskrigen mellem USA og Kina ikke giver nogen rigtige grunde til at være optimistisk, skriver Reuters.

Frygten for recession banker oliepriserne ned

Petoro øger milliardcheck til den norske stat

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere