EnergiWatch

Faldende lagre og mulig rentesænkning løfter oliepriserne

Priserne på olie fortsætter opad, blandt andet på grund mindre lagre og den fortsat gode chance for, at Federal Reserve sænker renten.

Foto: Jacob Ehrbahn / Politiken / Ritzau Scanpix/Politiken

Oliepriserne stiger onsdag morgen for femte dag i træk, efter at de amerikanske olielagre er faldet over forventning. Samtidig løftes priserne af forventninger om en rentesænkning fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 65,28 dollar mod 63,97 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 58,45 dollar mod 57,09 dollar tirsdag eftermiddag.

"Markedet ser ret optimistisk på det, som Federal Reserve har tænkt sig at gøre med renten, og som et resultat af det ser vi en højere efterspørgsel," siger Jonathan Baratt, der er direktør i Probis Group, til Reuters.

Federal Reserve indledte tirsdag sit todagesmøde, der afsluttes onsdag, hvor en rentesænkning ventes. Skulle det ske, vil det være den første rentesænkning i USA i mere end ti år.

USA's præsident, Donald Trump, opfordrede tirsdag endnu en gang Federal Reserve til at foretage en "stor" rentesænkning. Det er dog usandsynligt, at det skulle ske, siger Jonathan Baratt til Reuters.

Konsensus blandt økonomerne er en rentenedsættelse på 25 basispoint.

De amerikanske olielagre faldt i uge 30 med 6 mio. tønder til 443 mio. tønder mod et ventet fald på 2,6 mio., viser tal fra industrigruppen American Petroleum Institute ifølge Reuters.

De officielle tal for olielagrene offentliggøres onsdag af det amerikanske energiministerium, EIA. Bekræftes faldet, vil det ifølge Reuters være syvende uge i træk med faldende olielagre.

Guldprisen falder en smule onsdag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1427,99 dollar mod 1428,55 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller stiger prisen på kobber, der onsdag morgen koster 5956,50 dollar for et ton mod 5951,50 dollar tirsdag eftermiddag.

Boris Johnson opfordres til at forbyde fracking

BP overgår forventninger uden at forbedre sig

Forventet Federal Reserve-rentesænkning løfter oliepriserne 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs