EnergiWatch

Pensionsselskaber måske på vej til at smide oliegiganter ud

De største danske pensionsselskaber har ifølge en opgørelse i Information aktier for lige over 16 mia. kr. i verdens største olieselskaber.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Chuck Bennett

Flere pensionsselskaber har allerede ekskluderet en række selskaber med store aktiviteter inden for kul og tjæresand med henvisning til, at de store CO2-udledninger ikke hænger sammen med Parisaftalens målsætninger. Og meget tyder nu på, at turen er kommet til de store oliegiganter.

Det skriver Information.

"Pensionskassen PKA sortlistede sidste år 35 olieselskaber for ikke at tage de fornødne skridt for at leve op til Parisaftalen. Og i denne uge besluttede P+, der administrerer pensioner på vegne af ingeniører i DIP og jurister og økonomer i JØP, at ekskludere otte store CO2-udledere, heriblandt oliegiganterne ExxonMobil, Chevron og PetroChina," skriver avisen.

"De har en meget stor negativ påvirkning på klimaet, og vi ser ikke, at de har klare reduktionsmålsætninger. Samtidigt er de ikke tilstrækkeligt åbne omkring, hvilket lobbyarbejde, de laver," siger Kirstine Lund Christiansen, der leder arbejdet med ansvarlige investeringer i P+.

De danske pensionsselskaber har aktier for mere end 16 mia. kr. i nogle af verdens største olieselskaber. Men flere pensionsselskaber oplyser til Information, at 2019 er året, hvor de vil tage stilling til de store olieselskabers CO2-udledninger.

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere