EnergiWatch

Oliegigant vil investere adskillige millioner i miljøprojekter

Shell vil sænke sit CO2-aftryk ved at investere knap 2 mia. kr. i forskellige miljøprojekter over de næste tre år.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Polfoto

Det britisk-hollandske oliefirma Royal Dutch Shell planlægger at investere et anseeligt millionbeløb for at reducere sit CO2 aftryk. Selskabet vil investere 300 mio. dollar, 1,99 mia. kr., over de næste tre år i forskellige miljøprojekter, pengene skal blandt andet bruges på at genplante skove.

Det skriver Bloomberg News.

Det skal blandt andet ske ved, at de hollandske benzinkunder kan købe CO2-kvoter, når de tanker ved en Shell-station. Kvoterne, som kunderne køber, vil derefter blive investeret i miljøprojekter, som skal bidrage til oliegigantens mål om at reducere sin indvirkning på klimaforandringer. Dem, som tanker almindelig benzin, vil kunne købe CO2-kvoter for 1 cent per liter.

Shell har samtidig en målsætning om at reducere sit CO2 aftryk med 3 pct. i 2021, hvilken er en lille opgradering, da det før var på 2 pct.

En af de første klimavenlige projekter for Shell vil være at plante 5 mio. træer i Holland over de næste 12 år.

Det var samtidig selv samme selskab, som blev anklaget i en rapport fra Influencemap, for at bruge sociale medier til at kæmpe mod lovgivningen for klimapolitik.

Ifølge rapporten var olie- og gasselskaberne Chevron, BP og Exxonmobil de tre førende selskaber, der forsøgte at blokere klimapolitikken, som skal håndtere global opvarmning.

Shell blev også omtalt i rapporten, som oplyste, at de store olie- og gasselskaber offentligt støttede klimapolitikken, mens de samtidig forsøgte at blokere for bindende lovgivning på området.

Oliekæmpen var dengang ude at afvise anklagerne.

Shell giver britiske kunder 100 pct. vedvarende energi

Olie-topchef fordobler sin løn på et år

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs