EnergiWatch

Maersk Drilling-chef: Skal hjælpe olieselskaber med at skabe mere værdi

"Hvis vi kan bore dybere ned hurtigere og tage tid ud af regnestykket, kan vi skabe mere værdi," lyder det blandt andet fra den adm. direktør på selskabets kapitalmarkedsdag.

Foto: Bloomberg

Maersk Drilling har fine muligheder for at skaffe mere aktivitet og hæve indtjeningen i de kommende år.

Men det kræver, at selskabet kan assistere kunderne - olie- og gasselskaberne - med at nedbringe omkostningerne.

Sådan lyder det fra Jørn Madsen, der er administrerende direktør hos Maersk Drilling, i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag i København mandag.

Topchefen påpegede allerede i forbindelse med årsregnskabet for Maersk Drilling i starten af februar, at olieselskaberne - efter flere år med pres på forretningen grundet faldende oliepriser - igen er klar til at kaste flere penge efter efterforskning.

Den udmelding gentog han ved mandagens kapitalmarkedsdag, hvor han igen fastslog, at olieselskaberne har både evnen og motivationen til at investere mere, og at mulighederne også er blevet bedre på grund af en forstærket finansiel position hen over sidste år.

"Hvis vi kan bore dybere ned hurtigere og tage tid ud af regnestykket, kan vi skabe mere værdi. Det er en måde at hjælpe olieselskaberne med at nedbringe omkostningerne," siger Jørn Madsen i forbindelse med kapitalmarkedsdagen.

Maersk Drilling-chefen vurderer, at der generelt er gode muligheder for at øge effektiviteten i udvindingen af olie og gas. Det gælder blandt andet også besparelser blandt de mennesker, der er ombord på riggene.

"Industrien er generelt rimelig uøkonomisk på det område. Færre folk ombord er en mulighed for at sænke omkostningerne for olieselskaberne og skabe mere værdi," siger Jørn Madsen.

Her er Maersk Drillings nye plan

Maersk Drilling går på børsen 4. april

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs