EnergiWatch

Maersk Drilling går på børsen 4. april

Maersk-gruppen har nu sat dato på den længe ventede notering af Maersk Drilling. Drillingselskabet får første handelsdag 4. april.

Foto: PR-foto

4. april bliver dagen, hvor investorer for første gang kan købe Maersk Drillings aktier på børsen i København.

Det oplyser Maersk i en fondsbørsmeddelelse.

Allerede tidligere på året blev april udpeget som den måned, Drilling skulle gå selvstændigt på børsen, men nu har Maersk sat endelig dato på. Udskillelsen sker ved en såkaldt spaltning af den nuværende aktie i A. P. Møller-Mærsk.

Det betyder, at aktierne i Maersk Drilling Holding sammen med en række aktiver i datterselskaber under Drilling bliver skudt ind i et nyt selskab, der får det officielle navn The Drilling Company of 1972 A/S. Spaltningen af aktien skal godkendes af de nuværende aktionærer på Maerks generalforsamling 2. april.

Ved spaltningen bliver de nuværende aktionærer tildelt en række aktier i det nye selskab. Den selvstændige notering af Maersk Drilling er en del af Maersks strategi om at blive en rendyrket transportkoncern. Kursskiftet indebærer, at alle olierelaterede selskaber skal sælges fra.

Først røg Maersk Oil, som siden er blevet fulgt af Maersk Tankers, mens det altså er planen at notere Maersk Drilling i år. Eneste tilbageværende selskab vil herefter være offshorerrederiet Maersk Supply Service.

A. P. Møller Holding, der ejer 41,5 pct. af aktierne i A. P. Møller-Maersk, har forpligtet sig til ikke at sælge nogle af sine aktier i det nye drilling-selskab i løbet af det første år.

Både Jørn Madsen og Jesper Ridder Olsen, der er henholdvis CEO og CFO i Maersk Drilling, beholder sine nuværende stillinger i det nye selskab. Den nuværende bestyrelse, der har Claus V. Hemmingsen som formand og Robert Mærsk Uggla som næstformand, forventes også at fortsætte.

Maersk Drilling udpeger de største trusler før børsdebut 

Maersk Drilling-topchef øjner vending i indtjeningen  

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs