EnergiWatch

Maersk Drilling går på børsen 4. april

Maersk-gruppen har nu sat dato på den længe ventede notering af Maersk Drilling. Drillingselskabet får første handelsdag 4. april.

PR-foto
Foto: PR-foto

4. april bliver dagen, hvor investorer for første gang kan købe Maersk Drillings aktier på børsen i København.

Det oplyser Maersk i en fondsbørsmeddelelse.

Allerede tidligere på året blev april udpeget som den måned, Drilling skulle gå selvstændigt på børsen, men nu har Maersk sat endelig dato på. Udskillelsen sker ved en såkaldt spaltning af den nuværende aktie i A. P. Møller-Mærsk.

Det betyder, at aktierne i Maersk Drilling Holding sammen med en række aktiver i datterselskaber under Drilling bliver skudt ind i et nyt selskab, der får det officielle navn The Drilling Company of 1972 A/S. Spaltningen af aktien skal godkendes af de nuværende aktionærer på Maerks generalforsamling 2. april.

Ved spaltningen bliver de nuværende aktionærer tildelt en række aktier i det nye selskab. Den selvstændige notering af Maersk Drilling er en del af Maersks strategi om at blive en rendyrket transportkoncern. Kursskiftet indebærer, at alle olierelaterede selskaber skal sælges fra.

Først røg Maersk Oil, som siden er blevet fulgt af Maersk Tankers, mens det altså er planen at notere Maersk Drilling i år. Eneste tilbageværende selskab vil herefter være offshorerrederiet Maersk Supply Service.

A. P. Møller Holding, der ejer 41,5 pct. af aktierne i A. P. Møller-Maersk, har forpligtet sig til ikke at sælge nogle af sine aktier i det nye drilling-selskab i løbet af det første år.

Både Jørn Madsen og Jesper Ridder Olsen, der er henholdvis CEO og CFO i Maersk Drilling, beholder sine nuværende stillinger i det nye selskab. Den nuværende bestyrelse, der har Claus V. Hemmingsen som formand og Robert Mærsk Uggla som næstformand, forventes også at fortsætte.

Maersk Drilling udpeger de største trusler før børsdebut

Maersk Drilling-topchef øjner vending i indtjeningen

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere