EnergiWatch

Ansatte hos dansk kraftværkproducent politianmeldt for korruption

To er politianmeldt på mistanke om bestikkelse, mens yderligere tre er bortvist for brud på de etiske retningslinjer i BWSC i forbindelse med salg af projekter i Afrika.

Foto: PR BWSC

Der har været urent mel i posen i forbindelse med Burmeister & Wain Scandinavian Contractors (BWSC) salg af kraftværker til Afrika. En undersøgelse foretaget af Kammeradvokaten konkluderer, at visse medarbejdere har forbrudt sig mod de etiske retningslinjer for samarbejde med lokale rådgivere og entreprenører, samt at visse ansatte kan have medvirket til bestikkelse.

Det får nu BWSC til at bortvise fem medarbejdere. To personer, der har været centrale i forhold til handlingerne, er desuden blevet politianmeldt.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

"Der skal ikke herske tvivl om, at vi i BWSC har nul-tolerance over for enhver forretningspraksis, der strider mod vores etiske retningslinjer, eller som ikke lever op til lovgivningen," siger adm. direktør Nikolaj Holmer Nissen i meddelelsen.

"Vi har bortvist de fem medarbejdere, der er involveret. Desuden er to personer blevet meldt til politiet, fordi Kammeradvokatens undersøgelse rejser mistanke om, at de har begået kriminelle handlinger, herunder bestikkelse."

Sagen kommer efter en anonym whistleblower i april 2018 sendte en sms med påstandene om lovbrud. I første omgang konkluderede en intern undersøgelse dog, at der ikke var hold i påstandene. Det har en ekstern undersøgelse fra Kammeradvokaten, selskabet samtidig tog initiativ til, nu konkluderet, at der var.

Inden for de seneste år har BWSC eksempelvis solgt dieselkraftværker til Benin og Mali. Det nævnes dog ikke i meddelelsen hvilke projekter, der er tale om, lige som der ikke sættes navn på de bortviste og politianmeldte ansatte.

Ifølge EnergiWatch' informationer er der dog blandt andet tale om en ledende medarbejder, der tidligere også har været sat i forbindelse med en bestikkelsessag i Malta. Her blev der dog ikke fundet beviser på korruption.

EnergiWatch har torsdag aften kontaktet BWSC, der dog ikke er vendt umiddelbart tilbage.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere