EnergiWatch

Endnu et rigselskab søger om konkursbeskyttelse

Ligesom John Fredriksens Seadrill søger rigselskabet Pacific Drilling nu om konkursbeskyttelse i USA via chapter 11.

Foto: POLFOTO/AP/Daniella Beccaria

Rigselskabet Pacific Drilling søger nu om konkursbeskyttelse i USA, efter at selskabet tidligere på året luftede overvejelserne om at ansøge.

Det fremgår af en meddelelse fra Pacific Drilling, og med ansøgningen vil selskabet restrukturere gældsbyrden, som udgør omkring 3 mia. dollars.

Tilbage i september var selskabets aktie suspenderet på børsen i New York, da den samlede markedsværdi på det tidspunkt lå under de 15 mio. dollars, der kræves for at bibeholde en notering på NYSE.

Dermed gør Pacific Drilling som John Fredriksens Seadrill, der tidligere i år aktiverede chapter 11 om den amerikanske konkursbeskyttelse.

Pacific Drilling har ligesom store dele af rigmarkedet været hårdt ramt af den store opbremsning i aktivitetsniveauet igennem de senere år, og i en kortlægning fra Nordea vurderede banken, at selskabet var blandt dem, som kommer til at dø i processen med konsolidering i markedet.

"I de sidste par år har rigselskaberne været karakteriseret ved flere tiltag for at dæmpe effekten af de hårde markedsforhold på balancen ved at lave hårde nedskæringer på omkostningerne, ophugge rigge, udsætte leveringen af nye rigge, tilbagekøbe gæld, udstede ny egenkapital og konvertere gæld. Vi anbefale at holde sig ude af restruktureringskandidater, hvor balancen er så lidt bæredygtig, at det vil blive nødvendigt at konvertere gæld," skrev Nordea i sin analyse.

Ifølge det norske medie Hegnar.no har Pacific Drilling i dag tre rigge på kontrakt, mens fire er i oplag.

Jefferies: Maersk Drilling det mest interessante opkøbsmål Milliardnedskrivninger i Drilling rammer Mærsk hårdt Totals køb af Maersk giver tvivl om kontroversiel nordsøbeskatning Statoil har presset omkostningerne ned med to tredjedele 

 

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs