EnergiWatch

Statoil har presset omkostningerne ned med to tredjedele

Olieselskabet har formået at få omkostningerne presset i bund, så breakeven-prisen nu i snit er helt ned på 27 dollars pr. tønde, mens den i 2013 lå på 70 dollars pr. tønde, skriver Sysla.

Statoil er gået efter at få presset omkostningerne så langt som muligt ned i sit arbejde med olieproduktion.

Det er lykkedes rigtig godt, når man ser på regnskabet for tredje kvartal, som viste store indtægter til Statoil, der kom ud af kvartalet med et driftsresultat på 2,3 mia. dollars.

Et led i at få bedre resultater har været et stort fokus på omkostninger, fortæller direktør for projektudvikling Torger Rød i et interview med Sysla.

Det er lykkedes til overmåde, hvis man ser på breakeven-omkostningerne for produktion af olie. I 2013 lå de på 70 dollars pr. tønde olie, og olieselskabet satte et mål om at få tallet ned på 40 dollars pr. tønde. Nu er tallet imidlertid helt nede på 27 dollars pr. tønde i gennemsnit for Statoils portefølje, mens projektet Oseberg Vestflanken 2 eksempelvis har en breakeven-pris på under 20 dollars.

"Undervejs har vi haft tre tydelige forudsætninger for at nå det, vi ønskede. Kort opsummeret har det været sikkerhed, kontinuerlig forbedring, samt samarbejde og fælles anerkendelse," siger Torger Rød til Sysla.

Det er blandt andet innovation, altså nytækning af f.eks. hvordan en boreplatform skal være indrettet, som har været led i at sænke omkostningerne.

Medie: Norsk olieproduktion truet af mindre Nordsø-forretning

Statoil sætter sig på et af verdens største oliefund

Statoil får justeret driftsresultat på 2,3 mia dollars

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere