EnergiWatch

To borgere anmelder energiselskab til politiet

Verdo har verserende sager i Forsyningstilsynet, men nu har to borgere politianmeldt selskabet. Verdos direktør afviser kritikken.

Foto: Stine Rasmussen/ERH

Energiselskabet Verdo er blevet anmeldt til politiet af to kritikere, der mener, at selskabet snyder forbrugerne.

Det skriver DR Østjylland.

I foråret blev selskabet i Randers tvunget til at betale 269 millioner kroner tilbage til varmeforbrugerne, men de to kritikere mener, at der er flere sager, hvor forbrugerne er blev snydt.

Derfor er de nu gået til politiet, siger anmelder Asger Brorsen, der sammen med Bo Vestergaard Hansen har gravet i Verdos regnskaber.

"Vi vil have politiet til at undersøge de dele af Verdo-koncernen, som vi ikke kan få adgang til. Det vil sige for eksempel interne fakturaer, om der er ført penge fra monopolselskaberne over i de kommercielle selskaber og så videre," siger Asger Brorsen til DR Østjylland.

Ud over forsyningsselskaber, der leverer varme, vand og el til forbrugerne, har Verdo også kommercielle selskaber, der sælger rådgivning og andre ydelser til energibranchen.

Asger Brorsen og Bo Vestergaard Hansen har kigget i regnskaberne for Verdo og alle koncernens datterselskaber, og de har fået aktindsigt i tusindvis af dokumenter, som Randers Kommune har sendt frem og tilbage til Verdo.

De mener, at Verdo har lagt for meget på regningerne til forbrugerne for at kunne bruge penge på koncernens andre selskaber, men ifølge loven skal forsyningsselskaber hvile i sig selv.

"Hvis der er fjernet penge fra forbrugernes selskaber og gledet over i de kommercielle selskaber, så er det meget ulovligt og decideret tyveri," siger Asger Brorsen.

Verdos direktør Morten Birch afviser, at koncernen har ladet forbrugerne betale for meget, efter koncernen i Randers er blevet meldt til politiet.

"Det tager vi med sindsro. Vi kontaktede Østjyllands Politi og tilbød vores fulde samarbejde. Vi er af den opfattelse, at vi ikke har gjort noget forkert, men vi vil gerne have de her misforståelser ryddet af vejen," siger han til DR Østjylland.

Uanset hvad politiet finder frem til, har Verdo stadig verserende sager i Forsyningstilsynet.

Forsyningstilsynet regner med at træffe en afgørelse om et par uger.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af DR Østjylland)

Formand i forsvar for Verdo: "Vi er ikke fæle kapitalister"

Kommune mistænker Verdo for overfakturering af vandkunder

Formand advarer om opsplitning af Verdo: Konsekvensen kan blive højere forbrugerpriser

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere