EnergiWatch

Velpolstrede energiselskaber sender formuen i arbejde

Med det bebudede partnerskab med Jysk Energi, der vil udløse en milliardinvestering i nye vedvarende energiprojekter og nye teknologier, sender Aura Energi over halvdelen af sin likvide formue på arbejde. "Naturligt vi også er producenter og leverer på det aktive ejerskab," siger adm. direktør Carsten Carsten Höegh Christiansen.  

Det er to velpolstrede jyske energiselskaber med en solid og en relativ stor likvid formue og en høj egenkapital i forhold til deres balancer, Aura Energi og Jysk Energi, der hver især vil skyde omkring en halv mia. kr. i et nyt selskab, som skal investere i udvikling af vedvarende energikilder som vind og sol.

Begge selskaber, der har tjent godt på værdipapirer og for Aura kursudviklingen i det børsnoterede Ørsted (tidl. Dong, red.), har for nylig fået opbakning fra deres politiske bagland, og inden for de kommende uger forventes bestyrelserne på ekstraordinære møder i de to selskaber at give deres endelige og formelle tilsagn til et beslutningsgrundlag og en ejeraftale, at forberedelserne til det fælles udviklings- og investeringsselskab kan aktiveres.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs